18.04.2011

Portobello burger. Domowy fast food z domową bułeczką.

Czasem mam ochotę na coś innego niż zwykle. Szybkiego. Cięższego. Coś, co można jeść rękami. Ubrudzić się jak dziecko... Dobrym (a raczej złym) rozwiązaniem było by po prostu wstąpienie do jakiejś budki z fast foodami, ale ja nie lubię zbyt prostych rozwiązań. Najlepiej będzie zrobić coś samemu, upiec bułeczki i rozkoszować się domowym smakiem.


PORTOBELLO BURGER
duża bułka pełnoziarnista lub zwykła, hamburgerowa
grzyb portobello, pieczarka o dużym kapeluszu lub kilka małych pieczarek
sól i pieprz
suszona bazylia i oregano
żółty ser
sałata
czerwona cebula lub posiekany szczypiorek
pomidor
sos, wymieszane w równych proporcjach: majonez, musztarda i ketchup

Grzyby oczyścić. Smażyć około 10 minut z każdej strony, przyprawić. Na chwilę przed zdjęciem z patelni położyć na grzyby ser, żeby się roztopił. Bułki podgrzać w tosterze lub w piekarniku. Ułożyć grzyby na pokrojonych bułkach i uzupełnić ulubionymi dodatkami.

źródło przepisu: allrecipes, loveaffaironaplate

5 komentarzy:

  1. domowe fast foody są najlepsze;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham Twoje przepisy, kolejny do wypróbowania :)
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  3. Właściwie to mogę się podpisać pod dwoma poprzednimi komentarzami.
    Podziwiam jak każde danie potrafisz przekształcić na zdrowy posiłek.

    OdpowiedzUsuń