24.03.2013

Zupa pomidorowa z kawałkami kurczaka.


Zupa pomidorowa z kawałkami kurczaka i makaronem /1 porcja/
pojedyncza pierś z kurczaka
1 marchewka
łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz i suszone zioła
chilli (opcjonalnie)
szklanka wody

Na odrobinie oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę. Całość zalać wodą, dodać koncentrat i przyprawy i gotować do miękkości marchwi. (W razie potrzeby dolać większą ilość wody.) Podać z ugotowanym makaronem (u mnie pełnoziarniste małe kokardki).

14 komentarzy:

  1. Zjadłabym talerz takiej pysznej pomidorówki z makaronem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię te Twoje michy wypchane do granic możliwości :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny pomysł, uwielbiam kawałki kurczaka w zupie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zaraz wyciągam z zamrażarki udka i jutro gotuję pomidorową! :))

    OdpowiedzUsuń
  5. A u mnie pomidoowa zawsze z ryżem ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. smak dzieciństwa po prostu - zupka pomidorowa *-* pychotka !!

    OdpowiedzUsuń
  7. robisz mazurki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, nawet nigdy ich nie jadłam. w mojej rodzinie nie są w tradycji.

      Usuń
  8. super zupa na zimne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  9. oooo tak zdecydowanie to moje smaki! Klasyk !

    OdpowiedzUsuń
  10. świetne połączenie! pomidorówki z kurczakiem jeszcze nie jadłam : )

    OdpowiedzUsuń
  11. Raczej wygląda jak dobry sos pomidorowy. Jednym słowem pyszności

    OdpowiedzUsuń