11.11.2012

Złoto na talerzu. Dyniowe racuchy.


Nadmiar dyni? No to drożdżowe racuchy!
Przepis autorski.


Racuchy dyniowe /2 porcje/
90g mąki pszennej
60g otrębów owsianych
25g drożdży
1/3 szkl. wody
2 jajka
280g startej dyni

olej do smażenia

Do mąki i otrąb wkruszyć drożdże, zalać wodą i dodać jajka. Wymieszać z dynią i odstawić na  20-30 minut. Smażyć na oleju.

Podawać z syropem, dżemem, miodem, cukrem pudrem lub suszonymi owocami.

21 komentarzy:

  1. Jakie cudownie puchate słoneczka! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jesien na talerzu ! rewelacyjny pomysl (:

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają bosko - rumiane, grubaśne... Idealne placki :)
    *jak dobrze, że zamroziłam dynię*

    OdpowiedzUsuń
  4. jakie grubiutkie! omomomom! drożdżowe wypieki mają to do siebie:) są świetne!

    OdpowiedzUsuń
  5. a można usmażyć bez tłuszczu?

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie grubaski :) Wyglądają cudownie! Pochłaniam wzrokiem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szkoda, że u mnie nie ma takiego nadmiaru ;p

    OdpowiedzUsuń
  8. one są po prostu cudowne ! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. gdybym tylko miała dynie to jadłabym takie racuchy ,są super ;d

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale śliczne puchatki dyniowe :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jejku,jakie pulchniutkie *-* prawdziwa z Ciebie czarodziejka :D

    OdpowiedzUsuń
  12. W przyszłym roku sadzimy dynie !!!

    OdpowiedzUsuń
  13. mmm rzeczywiście złociutkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. o wow! wygladaja oblednie! takie pulchne i zlociste :) mmmm

    OdpowiedzUsuń
  15. Ciekawe jak takie placki smakują chętnie bym skosztowała chociaż jednego:))

    OdpowiedzUsuń
  16. A nadadzą się otręby pszenne?

    OdpowiedzUsuń