9.10.2012

Czy to zupa czy to warzywny miks... Dynia króluje.

Do zwykłej, pomidorowej zupy wystarczy dorzucić kilka pokrojonych pomidorów, czerwoną fasolę, groszek i pokrojoną w kostkę dynię, żeby stała się sycącym, rozgrzewającym daniem na jesienno-zimowe wieczory. Czekamy aż dynia zmięknie, gotując na małym ogniu. Całość polecam doprawić suszoną lub świeżą kolendrą. Pyszności!

12 komentarzy:

  1. ooo ten przepis na pewno kradnę, dzięki! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. groszek bym pominęła, tak sugerują mi moje kubki smakowe.^^ zamiast tego wolałabym kukurydzę, ale ogólnie świetny pomysł na tuning zwykłej pomidorówki ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł, gdy zostanie trochę zupy z poprzedniego obiadu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Prosto i ciekawie. Szybki jednogarnkowiec wyczarowany z zupy. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ach te kolory, wygląda genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Na dynie jest mnóstwo wariacji, Twoja super!!!, tylko zajadać, na chłodny wieczór jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Same najlepsze warzywa w jednym daniu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam takie dania jesienią :)

    OdpowiedzUsuń