RYŻ Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW /2 porcje/
100g długoziarnistego ryżu (u mnie brązowy)
oliwa z oliwek
1/2 cebuli
1 pierś z kurczaka lub indyka
2 garści zielonej fasolki szparagowej
2 garści żółtej fasolki szparagowej
1 czerwona papryka
1/2 cukinii
sól i pieprz
curry
gałka muszkatołowa
uprażone płatki migdałowe do posypania
Ryż ugotować. Na oliwie zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać kurczaka, obsmażyć. Dodać fasolkę i pokrojoną w paski paprykę, przyprawić i dusić do miękkości. Dodać cukinię i chwilę trzymać pod przykryciem. Wymieszać z ryżem i posypać z migdałami.
źródło przepisu: oliwka
To jest cudne!
OdpowiedzUsuńUwielbiam aromat prażonych płatków migdałowych w takich daniach :)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie i myślę, że smakuje równie dobrze ;)
OdpowiedzUsuń