30.04.2011

Dawno nie jadłam mięsa. Roladki z pieczarkami i serem.

Dawno nie jadłam mięsa. To rzecz dość dziwna w mojej, pełnej mięsożerców, rodzinie. Niektórzy wpychają je do każdego posiłku, mnie wystarczy raz na jakiś czas. Przeważnie jest to drób w pysznym makaronie, potrawce lub z farszem...


ROLADKI Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI /1 porcja/
oliwa z oliwek
1/4 małej cebuli
3 małe pieczarki
zioła prowansalskie
około 100-130g piersi z kurczaka
plasterek żółtego sera lub mozzarelli
przyprawa do kurczaka
ostra papryka

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na rozgrzanej oliwie, posypać ziołami prowansalskimi.
Pierś rozbić na szerokie plastry. Nałożyć pieczarki, po kawałku sera i zwinąć lub złożyć na pół. Posypać przyprawą do kurczaka i ostrą papryką. Usmażyć.
Podałam z kaszą jęczmienną - pęczak i ugotowanym na parze brokułem.

2 komentarze:

  1. Też takie robimy, tylko troszkę inaczej. Jeśli z serem i pieczarką, to raczej na kotlecie jak dewolaj. Zawijamy za to z serem, papryką i ogórkiem. Wszystkie przepyszne. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezwykle apetycznie prezentuje się całość na tym talerzu. Znajduje się na ni wszytsko, co lubię.
    Roladki z kurczaka robiłam, ale z pieczarkami nigdy.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń