09.11.2011

No to placek... Z rybą lub kurczakiem.

Nie tracąc czasu, unikając rozchodzącego się po domu zapachu ryby i zajadając ze smakiem.


PLACUSZKI Z RYBĄ
filet z tilapii
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka musztardy
ulubione przyprawy

Rybę pokroić w kostkę i umieścić w misce. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na oleju lub nieprzywierającej patelni.

 
Placki te pokazywałam kiedyś na starym blogu w równie pysznej wersji z kurczakiem: przepisoweinspiracje

23 komentarze:

  1. ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Placuszki z kurczakiem uwielbiam, teraz czas na rybne! Wyglądają apetycznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapytam głupio. A jaka musztarda?
    Bo jest taka z ziarenkami i zwykła itd ;)

    Pycha pomysł- w najbliższym czasie zrobię takowe:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na rybę. Taką maluchy na pewno polubią ;))

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam kiedyś bardzo podobne i smakowały mi bardzo, w wersji z kurakiem robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ola: Musztarda taka bez ziarenek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. super. proste, ale wydaje się bardzo smaczne. do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie proste, jakie fajne!Taka ryba w jajku, a no zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę zrobić takie na obiad. Duszona ryba już mi się przejadła:)

    OdpowiedzUsuń
  10. taka głodna jestem, chetnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie sądziłam, że można z połączenia rybki z kurą zrobić takie wspaniałe placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja robię bardzo podobne na Wigilię, są mega pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń
  13. Też takie robię, są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  14. A robiłaś je może kiedyś z inną mąką? Mam ochotę zrobić je na dzisiejszy obiad, ale mąki ziemniaczanej brak, mam tylko kukurydzianą, pszenną, tortową i pszenną pełnoziarnistą... Zastanawiam się, czy którakolwiek się nada.

    OdpowiedzUsuń
  15. Ważne, by była to skrobia. Robiłam z kukurydzianą, wychodzą świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ciekawy pomysł :) Chyba przekonam się do wytrawnych placków :)

    OdpowiedzUsuń
  17. czy musi być musztarda;D? nie da się zastąpic hym... keczupemxD?, czy jednak muszę się wybrać do sklepu po musztardę;)?

    www.cchocolatte.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Myślę, że ketchup też się sprawdzi, ale jeszcze nie próbowałam. Ja jednak lubię jej lekki posmak w plackach.

    OdpowiedzUsuń
  19. Moja wersja to wersja studencka. Dałam mąkę jaką miałam pod ręką :D Robiłam z pełnoziarnistą i dałam więcej mąki(3płaskie łyżki) i wyszły.
    Jedyne co mogę poradzić to nie dawanie tołpygi do palcuszków(chyba że lubisz posmak mulistego karpia)

    OdpowiedzUsuń